Ağrı Barosundan basın açıklaması

Ağrı Barosu son haftalarda yaşanan Ortadoğu olayları için yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi;

21 Temmuz 2014 Pazartesi 18:21
Ağrı Barosundan basın açıklaması

Basına ve Kamuoyuna

Kobani ve Gazze’nin Yanında Olmak İnsani ve Ahlaki Bir Gerekliliktir.

Son birkaç haftadır IŞİD terörünün Suriye ve Irak’ta kendi siyasi ve mezhepsel aidiyetleri dışında hemen her farklı siyasi ve dini yapıya yönelik saldırıları, yakın zamanda tekrar Rojava’ya-Kobani’ye orada yaşayan başta Kürtler olmak üzere bölgedeki Türkmenler, Yezidiler ve Şiilere yönelmiştir. Rojava’da, tamamen savunma ve toplumsal güvenliğin sağlanması üzerine kurulan yapının insani boyutu ve meşruiyeti bu son saldırılarla bir kez daha anlaşılmıştır.

Ortadoğu’daki siyasi dengesizlikler, kirli ittifaklar ve çıkar ilişkileri karşısında Rojava sadece Kürtler için değil aynı zamanda bu güvenli bölgelere sığınmış diğer tüm halklar için insani bir adacığa dönüşmüştür.

Kendi mezhepsel, siyasi ve çıkar amaçlarına ulaşmak için, en kutsal hak olan yaşam hakkı ihlalinden, manevi değerlere saldırıya, çocuk ve kadınlardan oluşan sivilleri rehin almaya kadar en temel insani değerleri hiçe sayan ve tamamen tedhiş ve korku üzerine kurulmuş İŞİD çeteleri karşısında, Rojava’da yaşayan tüm halkların yanında olmak insani ve ahlaki bir gerekliliktir.

Yine birkaç hafta önce kaçırılarak öldürülen İsrail’li üç genç gerekçe gösterilerek, havadan ve karadan İsrail tarafından Uluslararası Hukuk ayaklar altına alınarak Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda 450’nin üzerinde çocuk ve kadın olmak üzere sivil hayatını kaybederken binlerce kişide yaralanmıştır. İsrail politikaları yüzünden en asgari insani koşullarda yaşayan Gazze’li Filistinliler bu saldırılarla topyekün bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Tüm dünyanın katliamları sessizce izlemesinden Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği’nin, Uluslararası örgütlerin yeterince sesleri çıkmamıştır. Amerika ve Almanya tarafından yapılan açıklamalar başta olmak üzere bir çok açıklama ile saldırıları meşrulaştırılmasından cesaret alan İsrail, saldırılarını devam edeceğini belirtmiştir.

Tıpkı IŞİD gibi İsrail’de hiçbir insani değeri tanımamakta, tedhiş ve korku üzerine kurulan bir devlet politikası izlemektedir. Görünürdeki tüm karşıtlıklarına rağmen katliam ve vahşetleri ile benzeşen bu saldırılar karşısında Rojava-Kobani ve Filistin-Gazze halkının yanında olması gereken Ortadoğu devletlerinin, kendi zalimlerini durduramayan, mazlumunu koruyamayan bir acziyet içinde olduğu gerçeği ile maalesef bir kez daha yüzleşmek zorunda kalmış bulunmaktayız. Kobani’ye ve Gazze’ye yapılan saldırıları ve bu saldırılar karşısında sessiz kalanları kınıyoruz.

www.agrininsesi.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

• Ad Soyad:

• Yorum:

@name x

• UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.